Košumberské rohlíčky – slané
30. 4. 2019
(zdroj videokucharka.cz)
1/2 kg hladké mouky
mouka na podsyp
1/2 lžičky cukru
sušené droždí podle potřeby
3 dl mléka
1 a 1/2 lžičky soli
1,5 dl oleje
Náplň:
šunka, Niva, klobáska, sterilované zelí cca ¾ l náplně
Mouku smícháme s droždím, přidáme ostatní suroviny a dobře prohněteme. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 4 části. Každou část vyválíme aby měla průměr asi 30 cm a rozkrájíme na 8 trojúhelníků, které naplníme a stočíme do rohlíčku. Rohlíčky necháme ještě dokynout na plechu. Potom je potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme kmínem nebo sezamem a dáme péct do předehřáté trouby na 170-180 st.
Upečené sundáme hned z teplého plechu.
Vykynuté těsto rozdělíme na 4 části. Každou část vyválíme aby měla průměr asi 30 cm a rozkrájíme na 8 trojúhelníků, které naplníme a stočíme do rohlíčku. Rohlíčky necháme ještě dokynout na plechu. Potom je potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme kmínem nebo sezamem a dáme péct do předehřáté trouby na 170-180 st.
Upečené sundáme hned z teplého plechu.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář